Over onze club:

Over onze club:

In 1976 is het in Westervoort begonnen.

Een stelletje sportieve, enthousiaste jonge bewoners uit de nieuwbouwwijk ”de Mosterdhof” speelden regelmatig badminton en maakten gebruik van sportzaal De Pals. Op de beschikbare 4 banen werd voornamelijk op recreatief niveau gespeeld. Er was zoveel belangstelling voor deze sport dat men in 1976 heeft besloten de Badmintonclub Westervoort (BCW) op te richten.

Gedurende die jaren hebben diverse generaties uit Westervoort en omstreken hun favorite spelletje kunnen spelen. Eerst nog op recreatief niveau voor senioren en jeugd en later, nadat de vereniging was aangesloten bij de Nederlandse Badminton Bond (N.B.B.) ook in competitieverband.

oktober 1985 werd De Pals uitgebreid en kreeg BCW de beschikking over 9 banen!! Toen kon de wachtlijst worden teruggebracht tot 25! In dat jaar had BCW 161 leden: 140 senioren en 21 junioren. badminton was in die tijd een populaire sport en naast de senioren was er dus ook een bloeiende jeugdafdeling met veel vertegenwoordigende teams in de competitie. In 1990 had BCW 282 eden (205 senioren en 77 junioren)

Niets blijft zoals het was en met BCW is het niet anders gegaan. De vereniging heeft belangrijke beslissingen moeten nemen om te overleven.

Te noemen zijn:

1. Afscheid nemen van de donderdag, als speelavond

2. Afscheid nemen van de jeugdafdeling (2011)

3. Stoppen met het spelen in de bondscompetitie

Na het besluit van de Algemene Leden Vergadering in 2014 is de vereniging geen lid meer van de N.B.B. en weer terug bij de basis namelijk een recreatieve badmintonvereniging voor leden vanaf 16 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *